Soós Bertalan – Autósok – kiállításmegnyitó


Összefoglaló és részletek az Autósok c. kiállításról és képek a megnyitóról

Budapest, Magyarország / 2022

Pár szó az alkotóról

Soós Bertalan többek között a Budapest Street Photography Collective alapító tagja, szabadúszó fotós. Leginkább város és életképeiről ismert, munkáival különböző művészeti együttműködésekben vett részt és kiállításokon szerepelt.

Mi adta az inspirációt a fotósorozat létrehozásához

Sokunknak ismerős lehet az, amikor a felkelő vagy a lenyugvó nap nyílegyenesen bevilágít utcákat. Az így létrejövő éles kontrasztok, vöröses sárgás meleg fények és az autósok intim világa adta az alapot a képek elkészítéséhez.

Az elkészült fotósorozat

A fotók teljesen spontán pillanatképek. Közeli, válogatott portrék  a napellenző árnyéka miatt eltakart szemekkel, így az alanyok diszkréciója megmarad. 

A kiállított képekről

A fotósorozat képei közül több mint 50 db kép került be a kiállítás anyagába. Ezek egységesen kis (360 * 240 mm) és nagy (750 * 500 mm) méretekben kasírozva, akasztásra készen, párokba, 5-ös és 8-as elrendezésbe szedve kerültek installálásra.

A KIÁLLÍTÁST MEGTEKINTŐK KREATIVITÁSÁNAK MEGMOZGATÁSA ÉS AZ ÉLMÉNY ERŐSÍTÉSE

A kiállítás interaktív része – egy reflektorral szemből megvilágított vezetőfülke – reprodukálja a körülményeket, aminek segítségével a látogatók elkészíthetik saját autós portréjukat a kiállítás képeinek mintájára.

Sajtómegjelenések

nlc.hu

További képek a megnyitóról

A kiállítás képei és interaktív eleme elérhető további kiállítási helyszínek részére is.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

+36-70-3263769

info@bertalansoos.com